Belang Van Tijdige Vervanging Van Een Wtw Unit

Wtw Unit Vervangen: Belangrijke Overwegingen Voor Een Succesvolle Vervanging


Deze teruggewonnen warmte wordt vervolgens gebruikt om binnenkomende verse lucht op te warmen voordat deze door uw huis wordt verspreid. Het resultaat is een efficiënter verwarmingssysteem dat u kan helpen geld te besparen op uw energierekening terwijl uw huis toch comfortabel blijft bij koud weer. Het belangrijkste voordeel van warmteterugwinning is de energie-efficiëntie.


Ten slotte zijn deze systemen veel eenvoudiger en goedkoper te installeren dan andere verwarmingsoplossingen die momenteel beschikbaar zijn, omdat er geen extra kanalen of leidingen hoeven te worden geïnstalleerd. Een WTW unit kan geluidsoverlast veroorzaken wanneer het systeem niet goed geïnstalleerd wordt. Geluidsoverlast kan ook ontstaan door technische problemen of slecht onderhoud.


Om die reden is regelmatig onderhoud en een professionele installatie raadzaam om geluidsproblemen te minimaliseren en een efficiënte werking te waarborgen. Met een WTW unit kunt u aanzienlijk veel energie besparen. Het rendement van een WTW unit kan oplopen tot meer dan 95% tot zelfs 98%. Met een douche-WTW kunt u bijvoorbeeld bijna zo'n 40 tot 50% besparen op gas of stroom voor het douchen.


Wtw Vervangen: Stappen En Procedures


Levensduur Van Een Wtw: Deskundig Advies En AanbevelingenVeelgestelde Vragen Over Het Vervangen Van Een Wtw Unit

De terugverdientijd van een WTW unit hangt af van verschillende factoren. Denk daarbij aan het energieverbruik van de woning en de energiebesparing die wordt gerealiseerd door de unit. Over het algemeen wordt geschat dat de investering in een WTW unit binnen 5 tot 10 jaar kan worden terugverdiend, afhankelijk van de specifieke situatie.


Neem voor advies gerust contact met ons op. Wilt u een WTW unit kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan verwarming en ventilatie. Denk daarbij aan elektische vloerverwarming of verschillende soorten ventilators voor een aangenaam leefklimaat. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.


Doel: WTW-unit plaatsen voor balansventilatie in een bestaande woningBouwjaar woning: 1990Status: Open actiesMaken dakdoorvoer voor afvoer condenswaterAansluiten kleppen voor zonering en regelingVerdelers toelichtenImplementatie luchtmeting in kanalenBeschrijven verdunningsgraad luchtKoof makenUitwerken van alle kosten Sinds maart 2021 heeft onze woning balansventilatie met warmteterugwinning. Overweeg je ook de ventilatie aan te pakken in je woning? Lees dan snel verder! Onze woning uit 1990 heeft meerdere vormen van ventilatie: mechanische afzuiging in de keuken en badkamer, aangevuld met “natuurlijke ventilatie”.


Professioneel Advies Over De Levensduur Van Een Wtw


Het merendeel van de luchtverversing moet dus vooral komen door tocht. Naast dat tocht niet prettig is, willen deze oncontroleerbare luchtstromen verminderen. Dit heeft te maken met onze plannen voor betere isolatie en kierdichting. Ga je je huis beter isoleren, dan is extra ventilatie een vereiste om de woning gezond en comfortabel te houden.


Bij het uitvoeren van grote wijzigingen aan de woning is het raadzaam om niet over 1 nacht ijs te gaan. Van het eerste idee tot aan de realisatie heeft ons zeker een half jaar gekost. Zo konden we de woning beter leren kennen in zowel een koude als warme periode.


Wtw Unit Vervangen: Tips Voor Een Efficiënte Vervanging


Zeker omdat we goed vergelijkingsmateriaal in de vorm van onze vorige woning, een appartement uit 2004 met zeer goede isolatie. Voordat we aan de slag gaan met onze eigen eisen, kijken we eerst naar de beschikbare opties en ontwikkelingen. Zo kunnen we beter bepalen wat onze ventilatiestrategie zal zijn en de bijbehorende oplossing kiezen.


Vooral dat laatste is belangrijk omdat we nou eenmaal te maken hebben met een bestaande woning. Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen en die hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Los van het type ventilatiesysteem hebben we uiteraard ook een lijstje met wensen opgesteld. Een aantal daarvan zijn simpelweg eisen:Minimaal warmteverliesMag geen tocht veroorzakenNiet (of bijna niet) hoorbaarVoldoende verversingZo min mogelijk geuren van buitenDe wensen zijn:Zuivering van luchtKoeling in de zomer Het is zonde om in de winter je warmte snel kwijt te raken door teveel ventilatie, naden en kieren, of door zelfs ramen open te zetten.


Op deze manier kunnen we ons gasverbruik naar beneden brengen, het comfort verhogen en later de overstap naar een warmtepomp maken. Tocht is vooral een aanslag op het comfort. Dus we willen zo min mogelijk tocht hebben door naden en kieren, maar ook de ventilatie mag ook niet tocht veroorzaken.


Het ventilatiesysteem moet zo stil mogelijk zijn, zeker gedurende stille momenten zoals de avond en nacht. Het systeem zelf kan zogeheten kastafstraling geven door de aanwezigheid van bewegende onderdelen (ventilatoren). Ook de ventilatiebuizen kunnen door drukverschillen geluid gaan maken, evenals ventilatieroosters. Dit vergt dus aandacht voor zowel de gebruikte onderdelen, ondergronden, als plaatsing.


Wtw Ventilator Vervangen Door Professionals


Wie wel eens een bergzolder bezoekt herkent vast de ‘dode’ lucht die daar meestal hangt. Zeker als er grijze knaagdiertjes leven. Na een tijd ruiken opgeslagen dozen en kleding muf. Kortom, we willen voldoende verversing in alle vertrekken, inclusief de zolder. Naast het voorkomen van muffe lucht, is voldoende verversing ook nodig om de binnenkwaliteit te kunnen waarborgen.


De veroorzaker is de combinatie van vluchtige organische stoffen (zweet, parfum, etc.) en CO2. Kortom, deze factoren willen we in onze woning ook aanpakken. De VOS-waarde is wat lastiger, aangezien die heel snel op en neer kan gaan. Daarom gaan we later de ventilatie mede sturen op CO2. De vraag is alleen wat een goede CO2-waarde is, of anders gezegd, wanneer hij slecht is.


Wtw Unit Vervangen: Kosten En Besparingen


Niet alleen zelfkalibratie, maar ook signalering. Die signalering is vervolgens in 3 groepen ingedeeld. CO2-meters hebben vaak een “stoplichtje” (verkeerslicht) met de kleuren groen, geel en rood. Dan website krijg je deze vertaling van de diverse CO2-concentratie naar kleur:Groen: <1000 ppm;Geel: 1001-1400 ppm;Rood: 1401 en hoger;ISSO heeft een document gepubliceerd dat zich o.a.


Hierin staat de referentie aan bouweisen, in het bijzonder voor schoolbesturen en de keuze uit verschillende kwaliteitsklassen. Citaat: “Klasse C is gelijkwaardig aan eisen in de bouwregelgeving: CO2 < 1200 ppm. Bij klasse B dient de CO2 concentratie onder de 900 ppm te blijven en bij klasse A zelfs onder 800 ppm.”.


Voor onze woning gaan we in ieder geval een stap verder. Daarover later meer. Stank van buiten is voor de meeste ventilatiemogelijkheden een uitdaging. Echter door lucht gecontroleerd via luchtkanalen naar binnen te halen, bestaat er de mogelijkheid om extra filtratie te doen. Grove deeltjes kunnen eenvoudig worden opgevangen met standaardfilters.


Met aanvullende maatregelen kunnen we wellicht zelfs roetdeeltjes en geuren reduceren. Graag willen we de woning wat koelen in de zomer, zonder al teveel handelingen of verhoogde kans op inbraak. Op het gebied van koeling en ventilatie zijn er een beperkt aantal opties, alvorens je toch al snel bij airconditioning uit komt.


Wtw Unit Vervangen: Wanneer Is Het Tijd Voor Actie?


Moderne WTW-units hebben de mogelijkheid om door middel van een zogeheten bypass-klep warme lucht uit de woning te halen op warme dagen. In dat geval gaat de lucht maar gedeeltelijk door de wisselaar, zodat het niet meer de frisse lucht van buiten opwarmt. Wat wel een groot verschil is tussen de units is de uitwerking hiervan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *